16:00

Assi IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Assi IF

Ohtana/Aapua förlorar den viktiga hemmamatchen mot Assi med 1-2 (0-1)
Första halvlek inleds med att OA har ett litet övertag spelmässigt men i den 9:e minuten kommer Assi i en omställning där bollen spelas ut till Harri Kurkela som skjuter ett lågt skott som via Kottens fingrar går in till 0-1. OA kommer tillbaka omgående och Johannes Pekkari vänder inne i straffområdet där skottet smiter strax utanför stolpen. I den 20:e minuten har Assi ett jätteläge att utöka ledningen när man efter en hörna får på ett skott som styrs utanför stolpen. OA har i den 34:e minuten en dubbelchans där Miikas skott räddas av ett försvarsben nära mållinjen. Miika har sedan en vass frispark som går tätt utanför. Vi går till paus med undeläge 0-1 i en jämn första runda.

Andra halvlek är bara två minuter gammal när en Assis Adam Nordgren slår en frispark mot vårt mål, Danne Mäki är den som får huvudet på bollen och den går förbi en chanslös Kotten till 0-2. Efter målet är Assi det bättre laget under första halvtimmen och i den 55:e minuten tvingar man Kotten till en fin räddning där han också hinner blockera skottet på returen. Assi kontrollerar matchen utan att skapa några fler farligare chanser medan OAFF mestadels spelar långa bollar mot ensamt jagande forwards och det ser helt ofarligt ut. I den 79:e minuten får OA en frispark från högersidan. Mikael Krekula slår en inåtskruvad boll som passerar alla och in i nät till reducering 1-2. OA fösöker under slutkvarten att trycka på med mer folk i anfallet men Assi kan ändå relativt enkelt försvara sina tre poäng och matchen slutar 1-2.

Sett över hela matchen vinner Assi knappt men ändå rättvist. Första halvlek är jämn men första halvtimmen i andra är Assi det bättre laget. OAFF kommer tillbaks i matchen efter reduceringen men laget förefaller sakna den riktiga formen för tillfället. I OAFF går plussen denna dag till John Kalla som gör en utmärkt match som högerback i första halvlek, flyttas högre upp i andra och jobbade bra. Övriga plussen går till Mikael Krekula och Miikka Koivuniemi samt till Johannes Pekkari som var den som skapade mest framåt, Tyvärr fick han gå ut i paus. I Assi var Raimi Sulaimon stensäker i backlinjen och framåt var Felix Orishani matchen bäste offensive spelare. André Samuelsson dömde säkert utan några större misstag.

Laget: Kotten - John, Palo, Kero, Micke K - Joel Mäki, Johan S (ut 75), Miika, Johannes P (ut 46), Joonas
Ers: Liam (in 46), Albin (in 75)